Три пловдивски лекоатлетки ще участват на Европейското по лека атлетика в

...
Три пловдивски лекоатлетки ще участват на Европейското по лека атлетика в
Коментари Харесай

Три пловдивчанки ще участват на Европейското по лека атлетика, гонят норматив за Олимпиадата

Три пловдивски лекоатлетки ще вземат участие на Европейското по лека атлетика в Рим от 7 до 12 юни. Състава на националите е от 10 спортисти.
Прочетете още
Става въпрос на най-хубавите пловдивчанки в леката атлетика - Габриела Петрова, Пламена Миткова и Александра Начева.

Трите с изключение на, че ще се борят за положителни резултати на Европейското ще се опитат да покрият и норматива за Олимпиадата, тъй като действително това ще един от последните им шансове за класиране за Париж.

На стадиона се чака да бъде и ръководителят на БОК - пловдивчанката Стефка Костадинова, която на 31 август 1987г. реализира точно в Рим международния си връх в скок височина при дамите, а върхът е неподобрен и до през днешния ден.

Габриела Петрова и Александра Начева ще се състезават в тройния скок, Пламена Миткова ще взе участие в скок дължина. Тройният скок при дамите стартира през днешния ден, а скока дължина е на следващия ден. 

Освен трите пловдивчанки на Европейското ще вземат участие и Божидар Саръбоюков (скок дължина), Мирела Демирева (скок височина), Тихомир Иванов (скок височина), Димитър Ташев и Лъчезар Вълчев (троен скок), Ясна Петрова (10 000 м) и Милица Мирчева (маратон).

Всички ще се борят за норматив за Олимпиадата, а досега само с квота от лекоатлетите ни е Милица Мирчева, която ще взе участие в Париж на маратона.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР